jodhpur

2010.02.24. 16:05

a vonatut ot oran tartott, rendkivuli esemeny nem tortent. a palyaudvaron elvileg a desert hoteles maffiozo tulajba altal elore lebeszelt szallas privat riksaja kellett volna h varjon minket. persze amint kileptunk azonnal nyumunkbaszegodnek a kedves kis indiaiak de kemenyen ellenallunk es keressuk az elore megbeszelt feher kasztnit. az egyik legtrukossebb  odajon, hogy akkor ugye mi vagyunk azok akiket var, mondom baratom mi a jelszo mond a nevem, ooo hogy persze persze mindjart csak felhivja a fonoket, az azonnal, hogy na akkor jojjunk var minket minden jo lesz, mondom neki is h mond a nevem baratom, hat azt nem tudom ismeri el, ugyes probalkozas gratulalok neki oszinten es elbucsuzunk tovabb keresve a mi riksankat. nincs ott, klara hisztirohamot kap ugyhogy beugrunk az elso riksaba, es irany a clock tower. onnan kis benazas utan fel a szallasra, allitolag meghalt a nagybatyja a tulajnak es hat ezert nem tudott kijonni elenk, de erezzuk magunkat otthon meg minden. valamilyen oknal fogva hill viewnak hivjak a szallast pedig a hegyet, illetve hat az erodot a hatso ablakbol meredeken felfele nezve lehet latni, ellenben az ajtonk elott levo terasz elott ott az egesz varos.

napkozben megvettem a jegyet haridwarba, holnap 23 orat fogok egyhuzamban vonatozni, varom mar a talalkozast a mateval, nem utolso sorban azert h vegre magyarul beszelgethessek valakivel, ugy h nem jatszuk el a which country? hungary? are you hungry? megunhatatlan musorszamot. meg a programozo sracok javasoltak h nezzek ra a delhi goa repjegyre, hatha jobban jovok ki mint ha repulnek es igen, 1000 rupival tobb, viszont 30 oraval rovidebb, ugyhogy ezt is megvettem. vicces amugy h barhol ahol van net tudsz vasarolni barmilyen jegyet online, kartya nelkul. egyszeruen rabok az ember a kepernyore h ezt keri, ok megveszik te meg kifizeted az arat plusz egy szazast, vicces :)

ebed utan segalgatunk a bazarban, alapvetoen egy csendes baratsagos ekszerboltot keresve. random megkerdem az egyik bolt tulajat, hogy vajon hol van egy ilyen, hat micsoda meglepetes persze az egyik baratjanak van ilyen boltja, elvisz minket. - nem-nem koszi csak mondjad hol van megtalaljuk. - aaaaaa hat az nagyon messze nem tudnank megtalalni, de o majd mutatja az utat. - de testverem van labunk, terkepunk tokjo lesz minden ne aggodj, csak mondjad hol vannak az ekszerboltok. - jo akkor kifizetem a riksatokat mindjart hivok is egyet gyorsan. - ojojo ez mar tenyleg tulzas, megyunk tovabb, namaste! talan hat ket sarkot haladtunk elore fekez mellettunk egy motoros, hogy a nagybatyja mondta ekszerboltot keresunk es uljunk fol moge, elvisz minket. johat vegulis ugyse motoroztunk meg ugyhogy gyerunk akkor. varosnezessel felero motorozas utan megerkezunk egy tenyleg jofajta ekszerboltba. persze a csillagokat is lehazudjak kedvunkert mosolyogva az egrol, kapunk chait, klara kedvere valogat, es vegul elegedetten bucsuzunk el egymastol. ket gyurut vett az eredeti 900 r helyett 600-ert. gondolom a valos aruk valahol 400 korul lehet :)

cseh utitarsamat emesztesi problemak kinozzak ugyhogy elvalunk, o vissza a szallasra, en borotvaltatni. a keves konkret terv egyike volt h itt vegre kiprobalom milyen mikor szakavatott kezek tavolitjak el a szort az arcodrol. 20 rupiert elottem kibontott pengevel, pikkpakk simara borotval a szotlan oregember, minden mozdulatabol tobb evtizednyi megnyugtato rutin arad, en igyekszem megis talan film elmenyeim alapjan mozdulatlanul ulni es csak akkor nyelni ha tisztes tavolban van a penge. azthiszem elfelejtem a sajat borotvamat mig ittvagyok, ez nagyon kellemes kenyezteto erzes, biztos olyan mint a lanyoknak a kozmetikus, hogy neha faj ugyan meg talan picit kellemetlen (a timso pld a kicsit kipattogzott reszeken) de megiscsak kenyezteto es megnyugtato.

visszafele menet a piacon latom az egyik standnal veszettul vasarolnak valamifele kajat a helyiek, ugyhogy magam is beallok es bar fogalmam sincs mi az, veszek egyet. tenyernyi kerek pufok frissen kisutott izet kapok ujsagpapirba csomagolva, biztos ami biztos alapon kerek hozza ket szelet kenyeret is. mint aztan kiderul ez fottkrumpli es hagyma fuszeres kevereke, melyet valamilyen panirban hirtelen forro olajban kisutnek. nagyon finom, kepet nem keszitettem bocsi

mire visszaerek, klara osszeszedett egy szelesvigyorba es indiai ruhakba oltozott lathatolag erosen felsokozeposztalybeli ausztral parocskaval beszelget. kesobb veluk megyunk fol az erodbe hogy megnezzuk egy londoni szintarsulat eloadasaban a macbethet. a szinpad az amugyis lenyugozo erod egyik kis belso udvaranak zoldello kertje, illetve a jelenlevo epuletreszek. maga az eloadas rettenetes, es nem csak azert mert egy szot sem ertek a tortenetbol. egy ideig nezegetjuk a holdat majd angoloson (hehe) tavozunk.

este mar agyban vagyunk mikor razendit a kozvetlen kozelunkben egy zenekar. az erkelyrol rajuk nezek kozelebbrol: vagy otvenen ulik korbe a 4-5 tagu zenekart, ami all a fo motivumot ado harmonika szeru hangszeren jatszo enekesbol, ket dobosbol, cintanyerosbol. a surun lakott varosresz szuk kis utcajahoz merten impozans meretu hangszorobol valami hasonlo zene szol https://www.youtube.com/watch?v=-wVBXyhO4J4 . egy temetesi szertartas zajlott le, tudtam meg hazigazdanktol ki nem kis rosszallassal figyelte az esemenyeket. - ezek a hindik olyan hangosak, meghalt tegnap az oreg, aki itt lakott ebben a hazban es most hajnalig fognak igy zenelni. hiaba hivom kia a rendoroket, azok persze azt mondjak majd ez ilyen vallasi dolog es nem csinalnak semmit. nem ertem miert kell igy larmazni, lehetne szepen csendben normalisan ahogy a mi muszlimok tesszuk.
picit lemegyek kozejuk, eloszor batortalankodva, aztan persze ahogy szamitottam azonnal hellyel kinalnak, orulnek ha minnel tobben lehetnek. folyamatosan hozzak ki a takarokat a hazbol, ultetik le az embereket. szegeny kornyeken vagyok, massziv india szagot araszt minden es mindenki. egy jo orat hallgatom a zenet, nagyon jol enekel a srac, persze kozben allandoan foglalkozni kell a gyerekekkel, es elkerulhetetlen legalabb par fenykep.
 

ma reggel aztan tobb mint egy hetnyi kozos utazas utan elvalunk egymastol. klara nagyon kis aranyos lanyka, jo volt vele egyutt lenni, bar pimaszsaga es hiperaktivitasa majd minden nap kiboritott egyszer. meg ket hetig egy regioban leszunk ugyhogy siman osszefuthatunk, majd meglatjuk. a karoly hidon arul amugy majd marcius vegetol valami turista csecsebecset, ha arra jartok adjatok at udvozletem.

delelott megneztem a mehrangarh erodot, lenyugozo elmeny volt. a haromszoros aru kulfoldi-jegy melle jaro audioguide szorakoztato tarsasagaban majd harom orat bolyongtam a maharajak maig hasznalt behetetlen erodjeben es annak kastelyaban. http://en.wikipedia.org/wiki/Mehrangarh_Fort - annak aki szeretne kicsit jobban elmelyedni

 

node mara ennyi, holnap egesz nap vonatazok ugye, aztan meg mate, haridwar, eszak india, jok legyetek sziasztok

A bejegyzés trackback címe:

https://hornokplease.blog.hu/api/trackback/id/tr651786999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztafiú 2010.02.24. 22:12:02

oleld meg kerlek matet a nevemben!

pusztai éva 2010.02.25. 07:47:24

még mindig nagyon jókat írsz, csak pusztai laci panaszkodik a hiányző ékezetekre!!!

pusztai éva 2010.02.25. 07:49:05

ja, és szeretettel üdvözöl a leghűségesebb olvasód, icuka is

Pilar 2010.02.25. 21:43:32

Azta de jól írsz!
De én jobban, csak az kevésbé érdekes... :)))
mangó lasszit ne felejts el inni ;)
pux!

Évi voltam

es2300 2010.02.28. 17:53:42

tisztafiu: megoleltem

pilar: oooo inkabb mondanam mas stilusnak, de szerintem az erdekessege felol nincs ketsegem, bar majd eldontom ha lattam hehe

ekezettelenseg ellen meg nem tudok mit tenni, mindenkitol elnezest
süti beállítások módosítása