pushkar

2010.02.18. 13:55

a kepek es az elozetes informaciok alapjan azt gondoltam pushkar lesz majd az igazi misztikus india elmeny, amit a bundival valo osszehasonlitas csak tovabb fokozott. ahogy az lenni szokott ilyenkor persze csalodast okozott aztan.

nagyjabol negy orat tartott az ut bundibol ajmerbe, valamiert a helyiek rogton felszallas utan a vezetofulkere mutattak, ahova az utasterbol lehetett bemaszni ugyhogy egesz uton elvezhettem az amugy nem tul valtozatos tajat. mindenfele utasok jottek mentek korulottunk, ket varoskaban is megalltunk, az egyikben fotoztam par helyi arust illetve volt ket megbilincselt ember is akiket kb 50 eves puskakkal felfegyverzett rendorok kisertek, de akkor meg nem tudtam h a picture kerdesre mindig boldog yes a valasz. ajmerben atszalltunk a masik buszra amit konkretan azt jelenti, hogy miutan a kijelolt illemhelyen - kerites - konnyitettunk magunkon, megerestuk a buszt es felnyomakodtunk ra vagy 20 ember kozott, itt a bizony a hires indiai tolerancia alabbhagy egy kicsit. ismet vezetoules, 20 perc hegynek fel egyesben, aztan lefele nagy lendulettel, tuleltuk megerkeztunk.

a varos egyreszt a kozepen elterulo torol illetve a brahma plusz megannyi mas egyeb templomrol hires. nomost a toban epp egy csepp viz sincs, es bar tenyleg sok a templom de megtobb a rooftop restaurant, guesthouse es persze turista. van fel evet itt tolto hippi  csalad gyerekestul, amerikai az elengedhetetlen mackonadrag szeplos arc felszerelesben, izrealiek csapatokban, idosodo holland hazaspar, es kinaiak. ez utobbi csoporttol eltekintve mindegyikbol megtalalhato az europai ruhas es a teljesen indiaisitott (lsd ozora) valtozat. engem kicsit zavart elsore, hogy lathatolag minden rolunk, turistakrol szol a varosban, de nagyjabol egy nap alatt hozza lehet szokni ehhez a modernizalt hippilethez, ami a kovetkezokbol all:

minden nap mashol eszel nagyon jokat fillerekbol, ultra jo kilatassal, neha egeszen europai kornyezetben, a nap folyaman kulonbozo helyeken leulsz, megiszol egy chait es kozben kerdezgeted a turistakat ki honnan jott, shoppingolsz a bazarsoron, megnezed a templomokat, jokat alszol illetve hallgatod egesz nap az eskuvoi menetek eloszor bajos majd vegul nagyon idegesito zenejet.

kicsit az eskuvokrol: a ferfi a lovon a volegeny, ket v harom napon at felala masirozik kis csapataval a varosban, ordit a zene, dobosok, fuvosok, plusz egy ficko szintivel amit egy nagyon baba kiskocsira applikalt erositore ill. hangszorora kotnek ra. a nepek orulnek tancolnak es a turistakat is allandoan beinvitaljak maguk koze. ha mesz akkor nagyon boldogak es meg vadabbul kezdenek tancolni, persze fiuk lanyok kulon. este az egeszet kiegeszitik kisgyerekek akik kezukben lampakat tancolnak, mely soros kotesben a menetet koveto generatorrol kapjak az aramot. az ifju ara ekozben szepen turelmesen otthon varakozik, elvegre ugyis ezt csinalja majd egesz eleteben. kesobb aztan valamelyik templomban hajnalig mulatnak indimulatosra, ami meg fuldugon keresztul is elviselhetetlen. a parokat a szulok valasztjak ki egymasnak igen koran, van szereto tartas, prostik es persze turistalanyok. addig nincs eskuvo mig a ferj nem tud kar-, derek-, nyak- es bokalancot ajandekozni valasztottjanak, persze aranybol.

az egyik templomban osszcimbiztunk klarava a cseh lannyal ki zsenge 20 eves kora ellenere a fel vilagot beutazta, pimasz, de sokat mosolyog es allandoan csinalna valamit. napkozben vele, este meg harmasban utottuk el a napokat. tegnap felmentunk az alacsonyabban levo templomhoz naplementet nezni - a hely ore extrafinom teat fozott nekunk. ma hajnalban a magasabban levobol a napfelkeltet tekinthettuk meg kb 30 felajzott turistaval egyutt, majd delutan a shiva templomhoz robogoztunk. az elso ketto szokasos fenykepezos hudeszep helyen vagyok elmeny, es reszben ez utobbi is, de azert fuzok hozza nemi kommentart pluszban. egyreszt kimenni a foldekre, a tanyavilagba oriasi elmeny. mintha evszazadokat utazna vissza az ember. kofejtes dinamittal es csakannyal, majd az eredmeny kezzel illetve taligakkal torteni mozgatasa, vizkiemeles kutbol, ruhasmosas nyomoskutbol engedett vizzel teknoben szoval nagyon rural.

a kozelebbi templomba beinvital a baba, kapunk szines pottyot a fejunkre kicsit korbevezet minket, majd invital minket h tepjunk be veluk. ezt kedvesen visszautasitjuk (kitudja mi raknak a pipaba a jo oreg indiai kenderen kivul) kicsit fenykepezgetunk es atnezunk immaron gyalog a masik templomhoz. utkozben ficko szeles mosollyal, akadozo nyelvel meg akar gyozni minket valamirol de nem ertjuk ugyhogy hagyjuk hadd elvezze tovabb a kornyek kedvelt tudatmodositoszeret.

vegyes erzelmekkel, de azert alapvetoen elegedetten megyek este tovabb. jokat ettem, jokat aludtam, lattam erdekes dolgokat egyszoval jot turistaskodtam, de azert szerintem nem pushkar volt az ut csucspontja. mateval beszeltem a minap, nemsokara visszajon haridwarbol igy vegul gyozott a logika es nem teszek egy kb 1000kmes kiterot miatta, megvarom itt rajasthanban utazgatva, irany jaisalmer, a sivatag

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hornokplease.blog.hu/api/trackback/id/tr381768931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pusztai éva 2010.02.18. 18:13:24

nagyon-nagyon jókat, meg jól írsz!!

es2300 2010.02.19. 17:02:08

jaj koszonom hat igyekszem, de azert egy jo lektor nem artana, mert ahogy igy visszaolvastam nehol megbicsaklik azert hehe node hat nem netezni jottem ide ugye

jok legyetek mindenkit udvozlok kis csaladom kivaltkepp!
süti beállítások módosítása