safari desert safari

2010.02.22. 10:18

jaisalmer amugy eleg jo hely lenne, ha nem akarna mindenki eladni valamit lepten nyonom, illetve ha nem epitenek az egesz eletformajukat kizarolag rank, turistakra. komplett, jolszervezett halozat mukodik a gyanutlan (egy fraszt, ezert jott ide) turista kitevegeltetesere a sivatagba, hogy aztan masnap jokedvuen terjen haza.

harmadnap van, tehat mi a harom nap ket ejszaka valtozatot valasztottuk, gondolvan ugy picit tobbet kapunk a nem is tudom mibol. mondjuk a desert es village peoplek eletebol. vagy a tevegeles szepsegeibol. reggel, miutan osszegyulik a csapat a szalloda tetejen, lekisnek minket az erod aljaban varakozo dzsiphez. hatan hatul, elore persze a ket csinos spanyol lany uljon a sofor melle, irany a sivatag. a sofor telejsen orult, az egy autonyi szeles uton 100-al robogunk, persze duda parbaj a szembejovovel, egy cmnyi tavolsag az autok kozott - a szokasos indiai vezetesi stilust is alulmulo amit kapunk, de vegulis mindegy, majd lesz mit kipihenni.

a teve igen erdekes allat, egyreszt borzaszto jambor, masreszt kepes egyszerre enni es kakalni, sokat pukizik es nagyon fura tappancsa van. ezenkivul beeri napi 5 perc alvassal, valamint ha egyszer elinditod az osvenyen akkor megy elore. a nyolc tevet ket hajcsar vezeti, negyet-negyet egymas utan fuzve, ok elol gyalog mennek. kenyelmesen ulni nem lehet, legalabbis a kezdok tuti elgemberednek, kitekerednek, elfaradnak mire megerkeznek az elso allomasra. a sivatagban - nem meglepo modon - ultra meleg van napkozben, de nem izzadsz. jojo nekem ez volt az elso ilyen elmenyem szoval aki mar sokat jarkalt afrikaban, ugorja at ezt a reszt batran :)

ebed egy hangulatos nagy fa alatt, mindent vezetoink foznek tuzon, labasbol. mi addig atesunk a kotelezo traveller ismerkedesi formulakon. ez a sivatag persze nem a szahara, vannak benne kis bokrok, meg kaktuszok, rengeteg kov imitt-amott meg kecskek szepszammal. az ebed nagyon finom, csapati, meg fott zoldsegek, medium sicy, de aztan kerek az o sajat very spicy kajajukbol is, az is remek. pihi olvasgatas, lonelyplanet lapozgatas, odakint nagyon hideg, fa alatt kellemes.

delutan tovabb indulunk es mivel okosan nem kaptunk semmi edeset kaja utan (a chait taktikusan elotte foztek meg) ezert persze boldogan mondunk igent a kerdesre miszerint visit village people? - hiszen van shop es kola... egy oranyi tevegeles, a faluba nem lehet bemenni tevehaton ugyhogy a hataraban leszallunk es azonnal megyunk a boltba. minden edeset megveszunk majd a dogmelegben azt iszogatva picit elszegyellem magam, pfff hogy lehetek ennyire turista.

klaraval megprobalunk kimenni a faluba de egszeruen lehetetlen korbestalni mert egyreszt mindenki azonnal megall es bamulni kezd masreszt nagyon hamar tucatnyi kolok jon utanunk es kantaljak, you have a pen, have a pen? ten rupis ten rupis! egy ideig probalkozunk azzal a trukkel h mielott kinyitna a szajat, mi kerdezzuk meg tole h ten rupis, de hamar atlatnak a szitan es mondjak tovabb. 200 meter utan fodulunk vissza. irany a dune, naplemente es a tobbi.

a sivatagban van egy kisebb resz ahol rendes igazi homokdunek vannak, ott verjuk fel ejszakai taborhelyunk. szep naplemente, ejszaka kristalytiszta, fenyszennyezes nelkuli egbolt, apro bizonytalankodas, hogy vajon melyik csillagkep mi lehet, aztan alvas. buta voltam nem kertem plusz takarot, bizva a halozsakomban, de nem volt eleg, majd megfagytam ejszaka.

masnap nagyjabol ugyenez tortent annyi kulonbseggel, hogy harmasban maradtunk klara, a vezetonk es jomagam. mint minden alkalommal most elojott a szex, szerelem gyengedseg rovat, amibol a kovetkezoket tudtam meg: vezetonk meg soha nem volt novel, kecskevel se, bal kezzel maszturbal, latott mar pornot, nem csajozik a safarin mert felti az allasat, es van jegyese de a mar korabban leirtakon tul pld nem mehet a falu kornyekere se ahol a lanz el, mert fight lesz a vege.

ujabb csillagos eg, klarabol kicsit elegem van, mondjuk nyilvan a betegseg miatt is, mellenk szegodik egy allandoan tusszogo kecske aki nem hajlando maganak masik alvohelyet keresni, probal allandoan hozzam bujni. parszor ejszaka elrugdalom mellolem, de sajnos nagyon megkedvelt pedig mindent megtettem ez ellen.

vezetonket megkerjuk h koran vigyen minket vissza mert egyreszt eleg a homokbol meg fott zoldsegekbol masreszt meg tenyleg nem vagyok tul jol ebredes utan. a dzsippel egyenesen a vonathoz vitetjuk magunkat, klara kihasznalja a nok talan egyetlen jogat es elore megy a sorban, igy nem toltjuk a fel napot az allomason, megvesszuk a jegyet jodhpurba es mindjart indulunk is.

kepek kesobb, elobb meggyogyulok

paa mindenkinek

A bejegyzés trackback címe:

https://hornokplease.blog.hu/api/trackback/id/tr231780276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felhoica 2010.02.27. 22:36:14

Nagyon szépen írod az élményeidet,igaz kicsit nehézkes olvasni.A képeket meg külön köszönöm. Jó így természetesen látni Indiát.üdv Bebők Ica
süti beállítások módosítása