bombay meg a csipetnyi kota

2010.02.15. 15:02

kotabol azert nem jelentkeztem mert irdesmond masfel orat toltottunk ott. de kicsit visszaterek bombayre mert megeri. alex es payal eltargyalgattak, (ertsd halkszavu alkalmazottak surognek forognak textilekkel, ok kenyelmesen eldolnek, teaznak, es anyagokrol nyomatokrol beszelgetnek, raerosen de lelkesen) ezt befejezve elmentunk egy elit etterembe, ismet finomat ettunk, megbeszeltuk milyen nehez a modern indiai no elete, majd 16:20-kor a sofor elindult velunk a palyaudvarra a 16:40 kor indulo vonathoz. az elso tiz percben mig payal velunk volt nem aggodtunk, ment a kolcsonos find me on facebook, call you when coming to budapest/tarifa/bombay. 16:30 vendeglatunk kiugrott az iroda elott, az angolul egy szot sem beszelo soforre bizva minket. bombayban a kozlekedes abszurd, europai szemmel nezve teljesen kaotikus bar nyilvan epp emiatt kimondottan erdekes. hiaba vannak savok felfestve, mukodnek jelzotablak, lathatoan ez senkit nem erdekel. mint hatalmas csatornakban a hordalek kovek ugy halad elore a forgalom. folyamatos dudalas, minden negyzetcentimert felhasznalnak, mindenki elore akar jutni, fek csak az utolso pillanatban. menetkozben egy mellettunk allo taxi soforjetol megkerdezzuk mennyire van az allomas - 15 percre. FAST FAST QUICK RUN MY FRIEND kezdtuk hajtani a soforunket, de inkabb a ketsegbeeses beszelt belolunk. juss el az astoriatol a keletiig penti delutani csucsforgalomban, otszor annyi autoval korbeveve...

az utolso szabad metereken orult sebesseggel rohant a sofor, miutan megmutattuk neki a jegyunket, hogy 1 perc mulva indul a vonat. 16:40kor ugrunk ki a fobejaratnal, az ott lebzselo hordarok a hellom mrig jutnak mire mi mar taskakkal a hatunkon katonak, beleptetokapu es persze oriasi tomegben rohanunk elore. szerencsere megjegyeztm a vonatunk szamat, rapillantunk rohanas kozben a tablara - 1es peron. odaerunk, elindul a vonat, rohanunk mellette, az elso kocsira nem ferunk fel, egyre gyorsul a vonat, alex felugrik a masodik kocsiba, en amennyire tudom szedem a labam a papucsomban es az utolso masodpercek egyikeben meg fel tudok ugrani utana. filmszeru elmeny es oriasi, leirhatatlan megkonnyebbules ahogy vegre leulunk a csomagjainkra.

indiaban a vonat, a vonatozes eletforma. egyreszt ugye oriasi tavolsagokat lehet megtenni vele, masreszt napokat tolthetsz el rajta. ennek megfeleloen sokfele osztaly, aminek a reszleteibe nem merulok bele, akit erdekel gondolom majd utanaolvas. tourist quota ticket, 2ac sleeper class, 11 oranyi ut elottunk. kb olyan mint a mi kabinos kocsijaink, cak nincs ajto, egymas felett ket-ket agy van, plusz mintha a folyoson is lenne az ablak mellett egy emeletes. az egesz persz teljesen rendben van, ugyesen kialakitva, kenyelmes, es mindehol fura emberek :) utitarsaink egy nagydarab neger nigeriabol, egy idosebb holgy delhibol, plusy egy szikh hazaspar, 60 koruliek. kapunk agynemut, reggelit es kesobb vacsorat, a chait lekessuk. a kaja jo, az utitarsakkal kellemesen beszelgetunk, es viszonylag koran, 9 korul aludni terunk, mert 3:30 korul tervezunk kotaba megerkezni. (alexet fel akarja szedni az egyik kocsikisero - ficko - de o hatarozottan ellenall, nincs benne semmi nyitottsag pff)

kota nagyon kemeny. asszem amikor azt irja a lonely planet h ebbol a varosbol hianyik mind az a baj ami rajasthan allam tobbi telepuleset jellemzi, akkor valjoban azt irta eredetileg a szerzo hogy ez itt ciganyorszag legalja, menekulj amint megerkezel. legyel barmennyire is empatikus, felkeszult arra h most oda mesz ahonnan a cigany testvereink erkeztek, ez akkor is vad. a hajnali allomason mindenhol emberek alszanak, mindenfele rongyokba tekerve, neha elmegy az aram amikor vaksotet borul rank, hugyszag, szemet es a leheto legsotetebb boru romak akiket valaha lattam. persze ahogy mindenhol indiaban itt is mosolyognak ha meglatnk, meg hello my friend, imadnak pozolni, de akkoris.

eredetileg hajokazni akartunk napkozben a folyon (a lp szerint krokodilokat is lehet latni, meg eleg jo ugy amugyis) de fel ora tenferges es folyamatos parazas utan inkabb fogunk egy riksat es elmegyunk a buszallomasra. a suru kod, es a kornyezo ipartelepek generalta szmog miatt teljesen kendobe burkolt emberek es a ritka kozvilagitasban felfeltuno durvan lepattant kis kalibak miatt madmaxes erzessel ulunk, taskainkat onkentelenul is el nem engedve. a buszallomason kb csak az olajoshordok es a szamszerijak hianzoynak az elobbi hasonlatbol, az allitolag budniba meno busz fenyszorojat epp celluxal javitgatja egy ficko es senki egy szot nem beszel angolul. BUNDI? BUNDI! jo akkor felszallunk. a vezetoulesben foglalunk helyet, ejszakai remalom vezetes, most halunk, jo nem akkor most, najo most biztos. de valojaban ezek egyszeruen cask igy vezetnek. masfel ora mulva erjuk el bundit, meg mindig ejszaka, madmax light, de a lonely planet helyett legalabb ez kafa hely.

na most feltoltom a kepeket aztan lehet folytatom tovabb

A bejegyzés trackback címe:

https://hornokplease.blog.hu/api/trackback/id/tr701760307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztafiú 2010.02.15. 15:32:57

ahahahhaha..dehát ez gecci jó! egyrészt egész nap olvasnám, másrészt meg megyek indiába barangolni az kurvaélet!

virg 2010.02.18. 23:00:44

tényleg nagyon jól írsz!
süti beállítások módosítása