hallgattam klarara es hirtelen felindulasbol tegnapelott megvettuk a jegyet a pushkar-jaiselmer sleeper busra. a nagyjabol 500km-es utat 10 ora alatt igertek megtenni, este 11 indulas, erkezes reggel 9 fele. double bed, nice bus, yes sir.

nem tudom melyik nacio talalta ki az ejszakai alvo buszozast, a koncepcio ugye elvben remek, a gyakorlatban meg ha patkanyok szaladgalnak is a vonaton, akkose tobbet.

vegyunk egy normal 40 szemelyes buszt, nyujtsuk meg a tejet, legyen balra egy sor szek, jobbbra ketto. a felso csomagter helyere kepzeljunk balra kis egyszemelyes boxokat, jobbra duplakat. legyen mondjuk olyan magas, hogy a magyar legenyek is elferjenek ulve. jo mi?

konnyed negyed oras kesessel erkezik a busz ki tudja honnan (es milyen regota vezet a sofor), pushkarbol joreszt csak turista felszallok vannak, az also resz teljesen tele mindenfele poziciokban alvo emberekkel, csomagjaikkal. a feherboruek persze az intimitas es alvas remenyeben mind a felso kis boxokba vettek jegyeket. elindulasunkat egy konnyed feloras vitatkozas elozi meg, ugyanis az egyik dupla agyat ketszer adtak el, mig ket egyszemelyest egyszersem. az indiai ferfiak egyresze lelkesen probalja meggyozni a tevedes aldozataul esett ket svajci lanyt, hogy jo lesz ha ok mennek az egszemelyesbe, a masik fele ket indiai fickot probal szinten ugyanerre ravenni. jokedvu kiabalas erveles hindi angollal keverve, mindenki erintettnek erzi magat, mi kozben feldobalgatjuk a csomagjainkat a sajat dobozunkba.

a leghatsot kaptuk, nincs ajtaja es valami olyan szinten koszos az agy amire ra kellene fekudni, hogy meg egy het indiai utan is elsore azert megmozdul bennem valami. szerencsere klara az x honap utazgatasa alatt lett annyira igenytelen es hatarozott, hogy lenduletbol megagyaz nekunk, azaz a meg bombay-kota vonatrol kolcsonvett (igen, majd visszadom nekik) lepedot maga kore csavarja, felveszi az osszes puloveremet szepen erlendezgeti a taskakat a labunknal es mar kuckozik is. idaig csak szidtam a halozsakom hogy nehez meg hely es tarsaik, de most isten ajandeka ez a par steril negyzetmeter. a doboz kb 120cm szeles, 170cm hosszu, mintha rank szabtak volna, behajlitott labbal pont kenyelmesen el lehet ferni.

a vitanak vege, a helyeik atkoltoztek, elindulunk. az megvan ugye, hogy milyen thokoly nagy lajos keresztezodes a bosyaknal? no kb ilyenek az indiai utak, kiegeszitve azzal, hogy a kis utmenti fogadok elott nehol fekvorendort telepitettek az elelmes vallalkozok amit hat valljuk be az ember neha otthon se vesz eszre a jelzesek ellenere sem, hatmeg a vaksotetben mindenfele festes nelkul.

a busz kegyetlenul raz, nem is raz, konkretan dobal. 10-20 cmket repulunk egy egy nagyobb bukkanon athajtva, a gondolom szarra hajtott busz lengescsillappitoja mara szimbolikus jelentosegu lehet (vagy sportosra van allitva) leven az utolso kis kavicsot is erezzuk. aludni keptelenseg, lehetetlen. eloszor ugye azon aggodok, hogy semmilyen oldal fal nem leven az egyik kanyarban szepen lezuhanok kis hindi barataim koze, majd hogy ez mind semmi, de az egesz busz ugy ahogy van eltunik majd a susnyasban egy rosszul felmert elozes utan, esetleg valamelyik felalomban vezeto hornokpls nyom le majd minket. nagyjabol egy ora utan unom meg ezt, addigra mar az extra intenzitasu indiaszag sem zavar (azt mondjuk nehezmenyeztem h egyik utitarsunk konkretan behugyalt, illetve sokan cigiznek suttyomban). aludni probalok de nem lehet, keptelenseg, kizart dolog. a magatol kinyilo ablakon dol be a hideg, klara majdmegfagy mellettem, kozben ugyelek h sehol se erjek hozza az agyhoz, allandoan beverem a fejem, a sok razkodastol vizelnem kell folyamatosan, mindekozben felszemmel arra is ugyelni h meg veletlenul se jusson eszebe senkinek se a gazdag europai turista kis dolgaival meglepni.

de aztan persze minden elsimul reggelre (kiveve az utat) par orat tudunk aludni, megszuntetjuk a fazast es idoben meg is erkezunk jaisalmerbe. mar pushkarban elkezdtek nyomni h itt szalljunk meg ott szalljunk meg, ez a buszallomason olyan szintu nyomulas, hogy a tucatnyi szallas-dealer tavoltartasara rajzolok nekik a homokba egy kort amit nem lephetnek at. aranyosak ahogy tenyleg megallnak a szelenel es onnan magyarazzak, hogy hanyadik oldalon van a szallasuk a lonely planetben es hot shower, beautiful look to the fort/city. massziv alkudozas es kemeny feltetelek megszabasa utan aztan dontunk, the desert hotel is the winner, nagy nevetes jokedv, felmegyunk az erodbe a szallasunkra. se melegviz persze, kilatas egy kisutcara, de amugy szep tiszta szoba, korrekt rooftop restaurant es fejenkent 150 rupee azaz 600Ft egy ejszakara. ma estere jo lesz, holnap reggel ugyis megyunk desert szafarira, kettot alszunk odakint, utana meg egyet es elhagyjuk a varost, ami szep ugyan, de valamit allandoan el akarnak adni, lepten nyomon leszolitanak es nem a kedves hello mr which country hanem egeszen konkretan a vasari obegatas ami itt a meno.

a zavartalan csillagos eg alol nem, de utana azonban jelentkezem, addigis minden jot odahaza :)

A bejegyzés trackback címe:

https://hornokplease.blog.hu/api/trackback/id/tr641773947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása